50. Šimićevi susreti - od Brijega do zvijezda

plakat susreti 2013-600Od 13. do 18. svibnja u Grudama će biti održani 50. “Šimićevi susreti”. Program ovogodišnje manifestacije počinje u ponedjeljak, 13. svibnja, kada će “Šimićevi susreti” biti otvoreni u dvorani Osnovne škole u Drinovcima u 19 sati.

Predavanje će održati prof. Jozo Marić, na temu “50. Šimićevi susreti 1964.-2013.”, a bit će održana i promocija knjige dr. sc. Zdravka Kordića “Pojavno i metafizičko u poeziji A. B. Šimića (Od Brijega do zvijezda)”.

Dan poslije, u utorak, 14. svibnja u Franjevačkoj galeriji na Širokom Brijegu u 17 sati bit će otvorena izložba slika akademskog slikara Stjepana Jozića iz Vinkovaca i predstavljena knjiga pjesama Tatjane Kurolt, zahvaljujući suradnji s Galerijom Slavko Kopač iz Vinkovaca.

 U srijedu, 15. svibnja u dvorani Osnovne škole u Drinovcima u 19 sati bit će izveden glazbeno-scensko-poetski kolaž Hercegovina 2. dio, u izvedbi HNK Mostar.

U četvrtak, 16. svibnja u kinodvorani u Grudama u 19 sati bit će izvedena kazališna predstava “Lipa si Teno” u izvedbi Sandre Lončarić, glumice HNK Osijek i grupe tamburaša.

U petak, 17. svibnja u 10 sati bit će upriličen susret književnika s učenicima u osnovnim i srednjoj školi općine Grude. U dvorani Osnovne škole Antuna Branka i Stanislava Šimića u Drinovcima u 19 sati bit će održana dodjela nagrade Antun Branko Šimić i susret s pjesnicima “Pjesnici su čuđenje u svijetu”, uz nastup operne pjevačice Ilijane Korać. Istog dana bit će otvorena izložba slika učenika OŠ Drinovci i izborne sekcije učenika Srednje škole Grude.

U subotu, 18. svibnja u Drinovcima u 18 sati služit će se Sveta misa za Antuna Branka i Stanislava Šimića. Misu slavi fra Vendelin Karačić. U 19 sati u dvorani Osnovne škole u Drinovcima bit će održana akademija u cast Antuna Branka i Stanislava Šimića, uz predavanje akademika Luka Paljetka i dodjelu nagrada mladim pjesnicima. Nastupa operna pjevačica Ilijana Korać.

Dnevni list/MH Grude