Vesna Ujević predstavila knjigu "Šarena kuća s natpisima"

vesna-ujevicU nedjelju je u Pučkom otvorenom učilištu u Imotskom, pred dobrim odazivom publike, promovirana knjiga znakovitog naziva „Šarena kuća s natpisima“, autorice i poznate imotske humanitarke Vesne Ujević.

Uz romantičan melos francuske šansone i citiranja pojedinih dijelova ove, ne samo vrlo zanimljive autorice, već i osobe, čije su citate na samom početku citirale profesorice hrvatskog jezika Marijana Pezo i Sanja Bago, znatiželjnoj publici predstavljena je knjiga koja funkcionira kao škrinja i koja je u stalnoj potrazi za identitetom. Osim toga, ova knjiga za sobom povlači i odnos pojedinca u kojem on ili ona žive.

Autorica poseže za simbolima postmodernizma. Često u njoj uključuje reflektore, svijet i svijetla u kojem živimo.

Za Vesnu je ideja nešto, što se ne može ubiti, ona opstaje. Na pomalo neobičan način objašnjava što je za nju terapija, ističući to kroz „ boravak u ormaru i svakodnevno žvakanje novina“. Dubokoumnu i nadasve zanimljivu autoricu analizira i Željka Ujević, zadužena za recenziju same knjige, pri tom ističući:

- Vesnin rad je kao pjesma mitskog pjevača. Svoje vizije  razvija vrlo tanalno, znajući da će na njoj izrasti niz grančica. Za sve zainteresirane, koji žele upoznati i zaviriti u Vesninu „Šarenu kuću s natpisima“, kažimo kako se knjiga može kupiti po promotivnoj cijeni od 50 kuna u knjižarama ZAG i Arena.  

Piše: Darko Lončar

Izvor: Imotske novine