Divlji konji napokon zaštićeni

konji_livnoNakon godinu dana  divlji konji su napokon zaštićeni. Na sjednici Općinskog vijeća Livna koja je održana 16.prosinca vijećnici su izglasali odluku kojom se divlji konji zaštićuju, a livanjski načelnik Luka Čelan kroz nekoliko tjedana bi trebao sklopiti ugovor s pojedincima ili udrugom koja bi preuzala brigu o divljim konjima. Također, općina Livno će osigurati novčana sredstva u proračunu za njihovu zaštitu.

Podsjetimo. 15.prosinca 2008.godine pokrenuta je peticija na www.divljikonji.org koja je za cilj imala zaštiti divlje konje s Kruga. Do danas peticiju je potpisalo preko 8400 osoba iz cijeloga svijeta, a zahvaljujući istoj o divljim konjima s Kruga pisali su mnoge novine, internet portali, snimili su se mnogi dokumentarci i radijske emisije. Zahvaljujući medijima mnogi su saznali o ljepotama divljih konja.

Odlukom o zaštiti divljih konja nije prestala naša briga o njima. Prije nekoliko dana posjetili smo divlje konje na Kruzima i donijeli im nešto hrane koju su nam poklonili veterinari s Veterinarskog fakulteta u Sarajevu.

divljikonji.org

Galeriju fotografija divljih konja možete pogledati na stranicama FotoImote