Narodi (Protu)hrvata

Hrvatska skupina narodā dili se na Hrvate i njima srodne Protuhrvate. Narod Protuhrvata sišao je s Karpata i nastanio se gdi i narod Hrvata. Nieču da su doselili iz tamo niekakva Irana ili Afganistana. (Zašto tumarati i klipsati izdaljega, kad se moglo izbližega). Nieki čak smatraju, da se Protuhrvati nisu nikamo ni selili, nego su autohtoni (autohtonaši), a Hrvati su došljaci, koji su im uzeli zemlju i žele im nametnuti svoju vlast i jezik. Protuhrvati su se još nazivali Crvenim Hrvatima i živili su u Crvenoj Hrvatskoj, za razliku od (Bilih) Hrvata iz Bile Hrvatske. Inače Protuhrvati imaju mnogo zajedničkih suprotnih osobina s Hrvatima. Na pr. dok se Hrvati dile, Protuhrvati se množe; kad se Hrvati sbroje, Protuhrvati su kao oduzeti; Hrvati su glavnica, Protuhrvati njihova kamata, koja im se ne pribraja. Protuhrvati imaju dvi himne: pivaju "Hej Protuhrvati" i šute "Lipu vašu". Hrvati ne obstoje bez Protuhrvata, koji su im i u mrkloj noći sina. Smisao je protuhrvatskoga nastajanja i nastojanja u hrvatskome nestajanju. Protuhrvati govore istim jezikom kao i Hrvati i htili bi, da se zove hrvatsko-protuhrvatski ili protuhrvatsko-hrvatski ili hrvatski i protuhrvatski ili hrvatski ili protuhrvatski i t.d. Hrvati su nacionalisti a Protuhrvati internacionalisti, jedni državotvorni a drugi državomorni; za Protuhrvate je dobra svaka država, koja nije Hrvatska, a kad nemaju kakve druge, svoju državu zovu Protuhrvatskom. Hrvati su devet stolića radili za glavu Hrvatske, a Protuhrvati isto toliko o glavi Hrvatske: Hrvati su tražili krüne za svoje glave, a Protuhrvati tuđe glave za svoje krüne. Kad god su Hrvati bili guske u magli, Protuhrvati su prodavali maglu.

Kriptohrvati su posebna narodnostna zajednica u skupini Protuhrvata. Niekad su davno u kriptama molili Boga noću, a klanjali Alahu danju, da bi kasnije noću u crkvama krštavali ditcu i jutrom ih vodili na tečajeve marksizma. Njihovi su današnji potomci KVP-Hrvati. Ti Kakovitarpušehrvati priešli su iz Crvenih u Bile, to su najhrvatskiji Hrvati, koji govore najhrvatskijim hrvatskim. Tiskaju se oko oltara, kamere biliže kako se "križaju", na što se ostali svit krsti, njihovo niekad nikad izgovoreno "akobogda" postalo je svakorečenično "ako Bog da". Čak se i zarezuju, kako bi dokazali, da nemaju ni crvenih krvnih zrnaca, da su čistolimfni Hrvati.

Protuhrvati uporno kroz nito provlače crvenu a Hrvati bilu nit, pa često izpadnu neočekivane boje tkanine. Hrvati ozbiljno govore, kad ne bi bilo Protuhrvata, da bi ih tribalo izmisliti, jer su im opomena, putokaz i kazna. Što Protuhrvat kaže - nije tako, što učini - čini suprotno, kad se smije - plači, ako ide u raj - okreni prima paklu.

Hrvati i Protuhrvati idu u isti razred i najteže im ide povist, već su zbog nje ponavljali: Hrvati - zato što su znali povist, ali nisu znali da se ponavlja, Protuhrvati - zato što nisu znali povist, ali su znali, da ih povist ponavlja. Zbog toga su Hrvati izgubili devet stolića, a protuhrvatskih devetsto godina gubitka tek počinju. Dok neprijatelji Hrvatima krše vratove i ostale ekstremitete, Protuhrvati prijavljuju Hrvate Učiteljici zbog ekstremnoga kršenja ljudskih prava Protuhrvata i šire; navodno, ti Hrvati jedva čekaju, da skrše komu kakvo ljudsko pravo. Zato Hrvati Protuhrvate nazvaše tužibabama i komunjarama, na što ustaše Protuhrvati, em da su Hrvati ustaše. Sidite, sidite, reče Učiteljica, svi ste vi oni.

Hrvati su antemurale christianitatis, a Protuhrvati murale antichristianitatis. Hrvati su poznati kao zidari slobode, a Protuhrvati kao slobodni zidari. Kada su Hrvati za ZA, Protuhrvati za PROTU (za prótu?).

Hrvati kažu, da putuju na Zapad. I Protuhrvati tvrde isto, ali - budući da su intelektualci, koji znaju za okruglost zemlje - putuju priko Iztoka. Na Protuhrvatima je, dakle, još uvik iztočni grih, a Hrvati već griše zapadno. Hrvati tvrde, da ih svit ne razumi, Protuhrvati im odgovaraju, da oni ne shvaćaju svit.

Na svaki hrvatski zakon Protuhrvati imaju protuzakon. Hrvati imaju mire, Protuhrvati protumire.

Hrvati slove kao tipovi i nose kravate, Protuhrvati protuslove kao prototipovi i nose protukravate.